Wednesday, September 23, 2009

what the fuck is art?





alışmadık g**te don

panties in unused ass






küratör: what,where,whose,when,why
sanatçı: ayn rand

sanatçı bu eserinde ademle havvadan incir yaprağı olarak doğup günümüzde don adını alan külot metaaağğğsını sizler için inceledi....


gazteci:
sayın artistik person sizce don nedir?

artistik person:
yani simdi bizim don dediğimiz kavram kargaşası aslında taaaaaaaaaa büyük patlamayı takiben adem babaylan havva anneye kadar uzanan heybetli bir tarihe sahip BAZI KIRSAL AREALARDA PAÇALI olarakta tabir edilen en nihayetinde UZUVÖRTER bir bez parçasıdır.

gazteci:
peki sayın artistik person böylesine çok muhteşem the coolest bir sanat yapıtını üretmek, ortaya çıkarmak nerden aklınıza geldi ve hatta sizi PUSH EDEN biri varmı idi? varıdı ise kimidi neyidi?

artistik person:
eeeeeeeeeeeeaaaaammmmmm yani şu şekilde yanıtlamak istiyorum bu süalinizi; ben 3 yaşımdan beri renk olsun, şekil olsun, uzunluk olsun, önü düğmeli olsun, beli lastikli olsun, kottton olsun, silk olsun, kaşmir olsun, slip olsun, baksır olsun, dolceylen gabbbana olsun, kalvin kılay olsun, hayatıma çeşitli suretlerde birçok don girdi ve çıktı sona bir bayram günü annemgillen beraber erzuruma köydeki babanneeemmgilleri ziyarete gittiik 15 saatlik otobüs yolculuğunda muavin abi son kullanma tarihi takribi 1884 olan topkeklerden fazla kökleyince bende harladım tabi o harla kendimi fazla suya vermişim saldım çayıra mevlam kayıra eeee annicağınız ne koltuk kaldı ne pantelon ne don...


gazteci:
bakın yarım saattir konuşuyoruz azım dilim kurudu hala daha ne akla hizmet bu enstalasyonu yaptınızı annamadık..

artistik person:
....zavallı anam benim içliklerimide balattaki içi neşe, dışı rutubet dolu yuvamız bizimde unutmasınmı??? 100 kilo koca g**lü kuzeniminkilerden geçirdiler üstüme işte tam o gün henüz 12 yaşındayken bu eserin yani ''alışmadık g**te don durmaz'' ın iskeleti koca kafamda occur etmişti... (gülüşmeler)

gazteci:
aaaaaa bravoo tebrik ederim eğer ailenize bu konuyu 12 yaşındayken açsaydınız, bu yaşınıza kadar embesil gelmez, belki bi elinizden tutan olurduda 72.5 iq da takılı kalmazdınız tüh!

-----------------------------------fin------------------------------------------------------

modern art, contemporary art, pop art, art nevue............bienal, contemporary istanbul, galeri b**, galeri püsür, SANATÇI HİÇLİK ADLI SERGİSİYLE BAŞIBÜYÜK AT YEMİ DEPOSUNDA siz sanatseverlerle!! offfffffffffffff,yuhhhhh ve yeterrrr

tamam şu da bi gerçekki
andy warhol babamızında buyurduğu gibi:
''YOU HAVE TO DO STAFF THAT AVARAGE PEOPLE DON'T UNDERSTAND BECAUSE THOSE ARE THE ONLY GOOD THINGS''..

ps: linkettim fotoya kesin bakın cok kuul cıkmış allahsız!

ama bu anlaşılmaz diilki artık saçma biyere doğru ten thousand horsesla gidio ( yürübe simian!!!) herkes sanatçı, herşey sanat.. tamam ok, bu kadar kro, bu kadar akıl fakiri, bu kadar gerici, bu kadar kas kafalı olmamızı bi parça engellicek yegane movementlardan bunnar ama artık her saçmalığı bize sanat diye yedirtmeyin arkadaş! yettti bu ben yaptım olduculuk..

bienalle ilgili naçizane fikrimi söylemezsem bileklerimi kesicem;

genel mantık olarak hiç orjinal gelmedi, algılayamadım yenimi öğreniyoruz komunizmi? yada yugoslavya'nın bölünmesini, kızıl devrimi, iran devrimini,lenini, yeltsini, humeyniyi, hafız esadı vs.. zaten bu saate kadar bi haber geldiyseniz vahvahvahh, bundan sona gidipte ordan öğrenmeye kalkmayın baya zorlar (önce 2 kur rusça üstü, 3 kur farsça lazım çünkü nedense zahmet edip çevirmemişler birçok ''sanat eserini!!!''haaaaaayy allam yaaa sabır)hayatımda nadir çok çok sıkıldığım günlerden biri oldu, topladım 3 eseri!! beğenmişim cidden hakkınıda veriyim.. BİDE O EKMEK NEDİR YOK ARTIK AMA YAAA!! cidden boyacı ustaların öğle yemeği artığı gibi duruyodu..

neyse cidden o kadar kontempon sanattan kopmak istiyorumki cengiz kurtoğlu dinneyip fiski kola içeceğim..
küskünlüğüm geçtiğinde bidahaki bienal için tasarladığım FLYING NAPKINS HIDDEN WATER DROPS adlı eserim üzerinde çalışacağım....

No comments:

Post a Comment